Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Taekwondo voor iedereen en van iedereen

Taekwondo is een Koreaanse ongewapende vechtkunst en vechtsport met de nadruk op zelfverdediging. Taekwondo is een dynamische Koreaanse sport die Olympisch erkend is. Taekwondo betekent letterlijk “De weg van vuist en voet”. Het is meer een totaalconcept, een levenswijze, dan een pure gevechtssport. TAE betekent voet, KWON staat voor vuist en DO verwijst naar de levenswijze. Taekwondo is veel meer dan het gebruik van handen en voeten; het is een manier van denken, een vorm van zelfdiscipline. Zelfbeheersing en respect deze accepten zijn in het taekwondo uitermate belangrijk. Daarnaast ontwikkel je souplesse, snelheid, motoriek, kracht en leer je jezelf te verdedigen.

Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwendiscipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwondo wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor sterke mensen, maar die door iedereen te beoefenen is. 

Hou jij van een uitdaging dan is taekwondo misschien iets voor jou? Klik dan op onderstaande button om naar de website van de taekwondo bond te gaan.

twee slechtziende taekwondo kunstvechters
Back to top