Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Themadag

De Themadag is een bijeenkomst waarin we onze kennis en kunde over relevante onderwerpen binnen de inclusieve sport met jou willen delen zodat jij als professional meer praktische handvatten hebt om een inclusieve sportomgeving te creëren.


Opleiding Sportleider 3

Deze opleiding leert de cursist leiding te geven aan sport- en bewegingsgroepen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. De opleiding is te volgen bij betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen.

Helpdesk Bewegen en Sport

Heb je een visuele beperking of heb je te maken met onderwijs of begeleiding aan leerlingen en studenten met een visuele beperking én een vraag over bewegen en sport? Stel dan je vraag aan de Helpdesk Bewegen en Sport.

De Visio-helpdesk Bewegen en Sport is er voor iedereen die te maken heeft met bewegingsonderwijs of sport voor kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele beperking (leerlingen, ouders, studenten, (vak)docenten, zwemleraren, sportinstructeurs, sportclubtrainers, etcetera). 


Deskundigheid

Om trainers en begeleiders van mensen met een visuele beperking snel te kunnen informeren waar ze rekening mee dienen te houden heeft Zichtbaar Sportief de volgende Do’s & Dont’s opgesteld.

Visio stelt digitaal informatie beschikbaar over de mogelijkheden voor sporten met een visuele beperking. De informatie is er in de vorm van een serie sportportretten, instructievideo’s, tipkaarten én een infographic, onder de naam ‘Sporten met een visuele beperking. Deze informatie is voor mensen die blind of slechtziend zijn, voor sportleraren, leerkrachten, trainers, coaches, buddy`s, studenten van sportopleidingen en belangrijke andere mensen in de omgeving van mensen met een visuele beperking. Kijk op www.eduvip.nl/sporten-met-een-visuele-beperking/ of  https://kennisportaal.visio.org/sporten voor de sportportretten, instructiefilmpjes, tipkaarten en infographic.

Heb je vragen over sporten? Stuur dan een e-mail naar: bewegenensport@visio.org

Wil je meer weten over wat Visio kan bieden? Kijk op www.visio.org of op het kennisportaal Kennisportaal.visio.org.

Visio organiseert ook cursus – en studiedagen voor kinderen en jongeren met een visuele beperking, maar ook voor hun ouders, verzorgers en leerkrachten in het reguliere onderwijs. Je vindt het cursusaanbod op www.visio.org/onderwijs/cursussen.

Logo Visio
Logo Oogvereniging
Logo Gehandicaptensport Nederland
Logo Bartimeus

Back to top