Skip to content Skip to main navigation Skip to footer


E-learning Training geven aan sporters met een visuele beperking

Hoe geef je instructies, hoe leer je nieuwe bewegingen aan en hoe richt je je training efficiënt in? Deze uitgebreide e-learning is gericht op trainers en coaches van sportverenigingen, begeleiders van sportlessen en ieder ander die meer wil weten over het training geven en begeleiden van sporters die slechtziend of blind zijn. 

Helpdesk bewegen en sport

Heb je een visuele beperking of heb je te maken met onderwijs of begeleiding aan leerlingen en studenten met een visuele beperking én een vraag over bewegen en sport? Stel dan je vraag aan de Helpdesk Bewegen en Sport.

Informatie box

Om trainers en begeleiders van mensen met een visuele beperking snel te kunnen informeren waar ze rekening mee dienen te houden heeft Zichtbaar Sportief de volgende Do’s & Dont’s opgesteld.


Opleiding Sportleider 3

Deze opleiding leert de cursist leiding te geven aan sport- en bewegingsgroepen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. De opleiding is te volgen bij betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen.

Samen zwemmen met een visuele beperking mogelijk maken

Wil je als instructeur of als buddy weten hoe je iemand die slechtziend of blind is tijdens het zwemmen kunt begeleiden? Ben je ouder of verzorger en wil je je kind laten leren zwemmen? Klik hieronder voor meer info!

Tipkaart begeleiden sporters met visuele en auditieve beperking

Wat is handig om te weten als je begeleider bent van een sporter die slecht ziet en slecht hoort? Waar moet je rekening mee houden? Klik hieronder voor alle tipkaarten!

Logo Visio
Logo Gehandicaptensport Nederland
Logo Bartimeus

Back to top