Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wij geloven in de kracht van het delen van persoonlijke ervaringen om anderen te motiveren, inspireren en ondersteunen. Deze verzameling aan verhalen komt van mensen die deelnamen aan het beweegcafé en de beweegcarrousel. Hier delen we hun ervaringen, successen en de positieve impact van beweging op hun leven.

Laat je inspireren door de persoonlijke verhalen van deelnemers die laten zien dat beperkingen geen barrières hoeven te zijn. Hun ervaringen motiveren ons allemaal om in beweging te komen en een actieve levensstijl te omarmen.

Deel uitmaken van een gemeenschap

“Ik vond het erg leuk om deel te nemen aan het beweegcafé in Schagen waar ik zowel showdown als valpreventie heb gedaan.

Terugkijkend kan ik zeggen dat het een mooie ervaring was. Ik heb tijdens het beweegcarrousel de weerbaarheidstraining twee keer gevolgd. Één van de nieuwe dingen voor mij was de nadruk op valpreventie. Ik heb veel geleerd over hoe je jezelf kunt helpen als je valt. Het was goed om te leren hoe jezelf weer kunt opstaan na een val, met behulp van bijvoorbeeld een stok of andere hulpmiddelen wat bij de hand is.

Ik zou het zeker aanraden aan anderen om deel te nemen aan een beweegcafé. Vooral vanwege de waardevolle lessen die je er leert, niet alleen over bewegen maar ook over het omgaan met situaties waarin je kunt vallen. Het is iets waar iedereen iets aan kan hebben, ongeacht je leeftijd of conditie. Hoewel ik al regelmatig naar de sportschool ga wil ik anderen aanmoedigen om actief te blijven en te genieten van beweging, waar het ook is. Hoe meer, hoe beter. Het beweegcafé heeft me ook laten zien dat, ondanks eventuele zichtbeperkingen, het goed is om wat met elkaar te doen. Het is fijn om deel uit te maken van een gemeenschap waar je soortgelijke uitdagingen ziet, ongeacht wie wat meedraagt.”

Mensen in beeld zittend tijdens het beweegcafé
Mensen in beeld die een potje showdown spelen tijdens een beweegcafé.

Veel meer mogelijk dan je denkt

“Het Beweegcafé was een goede ervaring, vol met keuzemogelijkheden en een warm welkom van diverse verenigingen. De variatie aan activiteiten maakte het evenement extra leuk en ik had de kans om twee nieuwe dingen uit te proberen: showdown en valpreventie. Ik kan iedereen aanraden om eens langs te gaan. Het is een fantastische manier om iets nieuws te ontdekken.

Wat sport betreft, ben ik al behoorlijk actief. Ik wandel veel, tuinier, speel volleybal en doe aan fitness. Dit is voor mij meer dan voldoende om fit te blijven. Hoewel mijn zicht momenteel goed is, weet ik dat er mogelijkheden zijn mocht dit veranderen. Vooral showdown heeft mijn interesse gewekt. Daarnaast was de valpreventieactiviteit zeer waardevol met nuttige tips over zelfverdediging en hoe je veilig kunt omgaan met vreemden aan de deur. Ik heb me hiervoor opgegeven, maar er moeten genoeg deelnemers zijn. Misschien kunnen we het met onze oogcafé groep doen. Ik ben benieuwd naar de volgende stappen.

Ik wil graag benadrukken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt als je een beperking hebt. Hoewel reizen soms een uitdaging kan zijn, zijn er volop mogelijkheden om actief en betrokken te blijven. Laat je niet beperken door je beperking. Er is altijd iets nieuws te ontdekken en te ervaren.”

Nieuwe interesses aanwakkeren

“Het beweegcafé in Zwolle bracht gezelligheid en gaf goede informatie. De deelnemers deelden hun sportieve ervaringen en interesses, wat een positieve sfeer creëerde. Samen met andere enthousiaste deelnemers actief zijn was erg plezierig, of het nu ging om kickboksen of showdown. Voor sommigen was kickboksen een nieuwe ervaring die ze als leuk hebben ervaren. Een deelnemer benadrukt de waarde van deelname aan het beweegcafé: “Het kan je niet alleen wijzer maken, maar ook nieuwe interesses aanwakkeren, voor jezelf of anderen.”

Het is goed om te horen dat sommige deelnemers al hun favoriete sport- en beweegactiviteiten hebben ontdekt, zoals wandelen of fietsen (op de tandem). De interesse in sport en bewegen is duidelijk aanwezig en groeit nog steeds.”

.

Mensen met elkaar in gesprek tijdens een bijeenkomst.

Enthousiast? Ontdek direct wat er in jouw omgeving is!

Back to top