Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Contactgegevens

Contactpersoon oogcafé: Henk de Blij
Telefoonnummer: 06 41 21 55 90
E-mailadres: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl

Buurtsportcoach: Rik Tanke
Telefoonnummer: 06-53609960
E-mailadres: r.tanke@haaglandenbeweegt.nl

Sporten in de buurt

Valpreventie: We geven praktische tips en oefeningen om vallen te voorkomen, wat vooral belangrijk is voor mensen met een visuele beperking.
Boksles: Deze lessen zijn niet alleen goed voor de conditie, maar ook voor het zelfvertrouwen en de coördinatie.
Wandelen: We organiseren begeleide wandelingen waarbij deelnemers niet alleen actief bezig zijn, maar ook de mogelijkheid hebben om sociale contacten te leggen.

Het hoofddoel van de beweegcafés is om mensen met een visuele beperking te informeren over de diverse sportmogelijkheden die er zijn en hen de kans te geven om deze activiteiten zelf te ervaren. We willen hen laten zien dat een visuele beperking geen belemmering hoeft te zijn voor een actieve en sportieve levensstijl.

De reacties van de deelnemers zijn tot nu toe zeer positief. Veel mensen hebben aangegeven dat ze de beweegcafés als zeer waardevol ervaren en dat het hen helpt om actiever en zelfverzekerder te worden.

Als er mensen zijn die interesse hebben om deel te nemen aan een van de beweegcafés, dan kunnen ze zich bij Rik Tanke (buurtsportcoach) of bij Henk de Blij (contactpersoon oogcafé) melden. We staan altijd open voor nieuwe deelnemers en willen graag zo veel mogelijk mensen bereiken met ons initiatief.

Back to top