Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

In het project ‘Routekaart’ onderzoeken we de stappen die een (potentiële) blinde of slechtziende sporter kan nemen om een sport te vinden. Daarnaast onderzoeken we de stappen die een vereniging kan nemen om hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Vervolgens creëren we, met de reeds bestaande kennis, een ‘Routekaart’ met alle stappen die een (potentiële) sporter, vereniging en andere betrokkenen kan gebruiken voor het vinden of aanbieden van hun sport.

Tijdens het onderzoek wordt tevens duidelijk waar kennis en kunde ontbreekt en welke vervolgprojecten noodzakelijk zijn om het sportlandschap voor mensen met een visuele beperking toegangkelijker en diverser te maken. Het project is nu in volle gang. Begin 2024 verwachten we de ‘Routekaart’ te kunnen opleveren. Mocht je al interesse of vragen hebben, stuur dan een mail naar a.bakker@gehandicaptensport.nl.

Verenigingen gezocht die sport aanbieden voor mensen met een visuele beperking
Binnen het project hebben we een brainstorm gehad met blinde en slechtziende sporters. Momenteel zijn we nog op zoek naar ervaringen van verenigingen die sport aanbieden aan mensen met visuele beperking. Wil jij ons helpen? Klik hier om jouw ervaring te delen!

Back to top