Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gehandicaptensport Nederland biedt diverse sportclinics aan voor zowel professionals als voor de (potentiële) sporters met een beperking. Deze clinics worden gegeven door deskundige trainers en zijn erop gericht om iedereen op een leuke en speelse wijze met de betreffende sport of beperking kennis te laten maken. De clinic wordt aangepast aan de deelnemers.

Wil jij een clinic inplannen of meer informatie? Neem dan contact op via clinics@gehandicaptensport.nl.
We bieden de volgende clinics aan:

Goalball

Goalball is een Paralympische teamsport voor mensen met een visuele beperking waarbij het de bedoeling is om de rinkelbal in het doel van het andere team te werpen. Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten speler zich op het gehoor oriënteren op de bal. Er worden verschillende verdedigingstechnieken en aanvalstechnieken gebruikt om het spel te kunnen winnen. Goalball zorgt ervoor dat sporters zich in teamverband snel kunnen ontwikkelen in het goed communiceren met anderen, het anticiperen op geluid en in spierkracht.

Spreekt dat jou aan? Neem contact op en kies samen met ons een geschikte locatie en datum.

Blindenvoetbal

Blindenvoetbal (internationaal Football 5-a-side genoemd) wordt gespeeld door een team van vier veldspelers met afgeplakte skibril en een doelman die wel mag zien. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes die in het doel van de tegenstander moet verdwijnen. Elk team heeft twee coaches die de spelers assisteren bij het bepalen van hun positie. Het speelveld is een stuk kleiner dan een gewoon voetbalveld met aan de zijkanten een gesloten boarding zodat de bal nooit uit kan.

Wil jij ervaren hoe het is om zonder zicht te voetballen en om gecoacht te worden op basis van auditieve aanwijzingen? Of ben jij een sporter met een visuele beperking en wil jij een nieuwe sport uitproberen? Plan een blindenvoetbal-clinic in!

Zit hier niet de sport tussen waarvoor je een clinic wilt? Bekijk de website van Gehandicaptensport Nederland voor meer mogelijkheden!

Back to top