Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Multisportdag

Dé dag om een passende sport te vinden

Om de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking te verhogen en belemmeringen weg te nemen organiseren Gehandicaptensport Nederland samen met Bartiméus FondsKoninklijke Visio en de Oogvereniging multisportdagen voor mensen met een visuele beperking. Een uitgelezen kans om meerdere sport- en beweegvormen uit te proberen. Kortom een dag vol sport, bewegen en plezier!

De sport vinden die bij jou past?

  • De multisportdag is de ideale dag om verschillende sporten uit te proberen en te kijken welke sport voor jou geschikt is. Voorbeelden van de aanwezige sporten tijdens de multisportdag zijn onder andere vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, tandemfietsen, yoga, blindenvoetbal en nog veel meer. 
  • Daarnaast wordt er meer bewustwording gecreëerd bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en op welke manier zij met (kleine) aanpassingen in de behoefte om te sporten van deze doelgroep kunnen voorzien.
  • Na afloop worden de deelnemers ondersteund met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt zodat ze geholpen worden om verder te sporten.
  • De dag is alléén voor mensen met een visuele beperking, zowel slechtziend als blind gericht op alle leeftijden.
  • Deelname is gratis

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Reacties van deelnemers

“Het was een hele leuke dag! De begeleiding was enthousiast en hulpvaardig.”

“Ik vond skeeleren het leukste. Het was lekker actief, fijn dat het buiten was en ik voelde me voldoende beschermd.”

“Je krijgt de kans om verschillende sporten uit te proberen en je kunt misschien wel meer dan je denkt.”

Back to top