Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Multi Talent Centrum Sport voor jongeren en volwassenen met een visuele beperking.

Vanaf september 2023 zijn de voorbereidingen en trainingen begonnen bij het Multi Talent Centrum (MTC) Apeldoorn. Het is een plek waar je als sporter met een visuele beperking terecht kan om je breed te ontwikkelen. Er worden verschillende sporten aangeboden waar je aan mee kan doen en onder begeleiding van deskundige trainers kom je erachter welke sport het best bij jou past. Ervaring met sporten is geen vereiste om je te kunnen aanmelden.

Het MTC Apeldoorn is een initiatief van de Gelderse Sportfederatie en Gehandicaptensport Nederland. Het plan is ontstaan na een verkenning van de provincie Gelderland, door gesprekken met onder andere sportbonden, sport-coaches, oud-paralympiërs en revalidatiecentra. Hieruit werd duidelijk dat aan de hand van een doelgroepgerichte aanpak er een kansrijke sportomgeving gecreëerd kan worden. Het MTC wordt uitgevoerd vanuit het programma Zichtbaar Sportief en de eerste fase loopt tot juli 2026 dan hebben we ongeveer 5 sporten bij het MTC opgenomen.

De trainingen worden op de FSG Campus in Apeldoorn georganiseerd. Op dit moment wordt er judo training gegeven en de voorbereidingen voor goalball trainingen zijn in volle gang. Er worden in de komende tijd meer sporten toegevoegd aan het programma, zodat het een centrum wordt waar veel sportdisciplines samenkomen. Als sporter tussen de 12 en 35 jaar kan je je gratis aanmelden en meedoen met de verschillende trainingen. Zo ontwikkel je je breed op sportief gebied en ontdek je welke sport het beste bij jou past. Hierin word je begeleid door trainers die deskundig zijn in het begeleiden van sporters met een visuele beperking. Ze zijn hierin geschoold én hebben ervaring!  

Apeldoornse sportverenigingen, sporters, coaches, trainers en organisaties die interesse hebben, willen samenwerken of onderdeel worden van het MTC zijn welkom zijn om contact met ons op te nemen via mtcapeldoorn@zichtbaarsportief.nl.


Twee goalball spelers in actie
Twee mensen zijn aan het judoën
Back to top