Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ontwikkeling E-learnings training geven aan sporters met een beperking

Achter de schermen zijn we hard bezig met het ontwikkelen van verschillende e-learnings over training geven aan sporters met een beperking. Van een E-learning voor het begeleiders van sporters met een beperking in het algemeen tot handicap specifieke modules, zoals visuele of verstandelijke beperking of sporters met CP. We willen sporten toegankelijk, leuk en uitdagend maken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking en we geloven hierin in de sleutelrol van de trainer.

Regelmatig horen we van trainers dat een sporter met een beperking zich bij hun trainingsgroep meldt, maar dat ze niet zo goed weten of ze hier wel genoeg kennis en kunde voor hebben. Er kan twijfel en terughoudendheid zijn, of angst voor overbelasting. En hier hebben deze trainers ook wel een punt. Want hoewel de basis van het training geven aan mensen met een beperking niet anders is dan voor mensen zonder beperking, zijn er wel degelijk zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je dit als trainer weet, kun je de sporters beter begeleiden en zorgen dat ze zich welkom voelen.

De e-learnings staan vol met onder andere praktische en specifieke tips voor het begeleiden van deze sporters, video’s, flashcards en ervaringsverhalen van trainers. Voor het ontwikkelen hiervan werken we samen met ervaringsdeskundigen. Met verschillende sportbonden zijn we aan het verkennen hoe we deze e-learnings zo breed mogelijk kunnen verspreiden onder hun trainers en coaches. Het is onze droom dat iedere trainer iets weet van het begeleiden van sporters met een beperking. Op deze manier willen we bijdragen aan een inclusieve sportwereld.

Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden wanneer de e-learnings worden opgeleverd? Mail dan naar i.ringelberg@gehandicaptensport.nl.Terug naar overzicht

Back to top