Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Clinic goalball op zaterdag 27 mei 2023

Zaterdag 27 mei a.s. organiseren SportSupport Kennemerland, Team Sportservice Haarlemmermeer en Gehandicaptensport Nederland een clinic goalball. De clinic wordt gegeven door Krista van Alten, bondscoach van het Nederlandse Goalball Team en vindt plaats in de sporthal van SV de Blinkert op het sportpark Ruud van der Geest in Haarlem.

Wat is goalball?
Goalball is de teamsport voor mensen met en zonder visuele beperking. Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport kunnen beoefenen. Goalball wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt een rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden.

“Goalball is juist een harde en snelle sport vol met tactiek, communicatie en concentratie. Aangezien je zowel verdediger als aanvaller bent, ben je constant bezig en dat vind ik erg leuk.”
                                            – Suleima Luciano, speelster bij het Nederlands Tallenteam Goalball 


Waar kan ik goalball spelen?
Er zijn 5 goalball verenigingen in Nederland (Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Nijmegen en Waalwijk). Hier kun je terecht voor de adressen en contactgegevens van deze verenigingen.  Maar het doel van deze clinic is om ook te kijken of we in Haarlem of Haarlemmermeer een vereniging kunnen opzetten. Heb je interesse om in regio Haarlem of Haarlemmermeer goalball te spelen maar kan je niet naar de clinic komen? Laat het dan weten!

Praktische informatie clinic
De clinic goalball vindt plaats op 27 mei 2023 in de sporthal van SV de Blinkert op het sportpark Ruud van der Geest. De clinic is van 10.00 tot 12.00 uur. Na afloop is er ruimte voor koffie of thee in Sportcafé de Bruijnerie. Het adres van het sportpark is Piet Voskuilenstraat 1, 2024 EZ Haarlem. 

Vragen en/of aanmelden
Voor vragen kun je contact opnemen met Dennis via de mail (dvdsnoek@sportsupport.nl) of door te bellen of whatsappen naar 023-3037256.

Back to top