Skip to content Skip to main navigation Skip to footer
Afbeelding Muurklimmen

Als sportclub kun je aandacht geven aan en beleid maken op het gebied van thema’s als diversiteit en sociale veiligheid. Dit draagt bij aan een welkom sportklimaat. Laat sociale veiligheid dan ook een voortdurend thema op je vereniging zijn: maak afspraken aan het begin van het seizoen over hoe je het samen aanpakt en verwijs hiernaar in bijvoorbeeld een nieuwsbrief of op een poster. Zet het onderwerp standaard als thema op je bestuursagenda en bij ledenvergaderingen. Neem iedereen serieus die zich onprettig voelt, de beleving van de persoon kan anders zijn dan die van jou.

Daarnaast weten we dat als mensen ergens gaan sporten waar ze gezellig met anderen kunnen sporten, waar een leuke trainer voor de groep staat die ze ook nog iets bijbrengt, waar ze op hun eigen niveau kunnen presteren en waar het prettig vertoeven is, dan blijven ze daar heel lang actief sporten. Sportclubs waarbij de ‘gouden driehoek’ van aanbod-kader-accommodatie continu in balans is en waar de sociale samenhang groot is, slagen er als geen ander in om bestaande leden en sporters langdurig aan zich te binden.

Op deze pagina verwijzen we clubs verschillende websites, tips, tools, opleidingen en achtergrondinformatie om clubbestuurders bewust te maken hoe je meer gastvrij kan zijn en wat je hier concreet aan kan doen.

Back to top