Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

X-triathlon, zondag 14 april 2024!

Wil je graag meedoen met een triathlon? Maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en MEE De Meent Groep organiseren voor de 4de keer de X-triathlon voor mensen met een beperking.

Wat is de X-triathlon?

Een triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-triathlon is een aangepaste triathlon, waarbij we rekening houden met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing.

Je kunt kiezen tussen het recreantenparcours of het wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen. Hieronder worden de twee varianten verder toegelicht:

Recreantenparcours

 • Het recreantenparcours is vanaf 8 jaar toegankelijk.
 • Zwemmen Je zwemt 10 minuten, waarbij je kunt kiezen tussen het ondiepe bad en het diepe bad. Je kunt in ondiep water (32 graden) zwemmen, lopen of drijven (eventueel met hulp van je buddy). In het diepe bad (28,5 graden) kun je banen zwemmen (eventueel met behulp van je buddy). Voor blinde/slechtziende deelnemers is er een lijn. Voor minder valide deelnemers kun je aangepaste materialen, zoals een tillift en rollators, bij ons aanvragen.(Na het zwemmen heb je voldoende tijd om je aan te kleden voor het volgende onderdeel: fietsen.)
 • Fietsen Je fietst één of twee rondes. Eén ronde is 3,3 km. Fiets je binnen 10 minuten één ronde, dan kun je nog een tweede ronde fietsen. Lukt fietsen op een reguliere fiets niet, dan kun je bij ons een aangepaste fiets aanvragen. (Mocht je zelf een aangepaste fiets willen meenemen is dit natuurlijk ook mogelijk)Daarna maak je je klaar voor het laatste onderdeel.
 • Hardlopen, wandelen of rollen Je krijgt de keuze welke afstand je wilt afleggen. 400m, 1000m, 1400m, 1800m of 2200m. Iedere afstand eindigt bij de finish op de atletiekbaan van ATV Venray.
 • Je mag aan alle drie de onderdelen meedoen, maar dat hoeft niet. Jouw buddy mag één van de drie onderdelen voor zijn rekening nemen. Tijdens het invullen van het aanmeldformulier kun jij de belangrijkste aspecten doorgeven aan de organisatie.
 • De afstand en/of tijd wordt per deelnemer en per onderdeel door ons bijgehouden. De totale afstanden krijg je na afloop op een persoonlijk certificaat.

Wedstrijdparcours

 • Het wedstrijdparcours is een mini-triathlon en is vanaf 16 jaar toegankelijk.
 • Eerst zwem je 250 meter.
 • Daarna fiets je 10 km (drie rondes van ieder 3,3 km).
 • Tot slot ren of rol je 2,6 km.
 • Tussen de drie onderdelen zit geen pauze/stop.
 • Deelnemers voeren al deze drie sporten uit, zelfstandig of met hulp van een buddy.
 • 10 minuten na de finish is de prijsuitreiking van de top drie.

Wat kost meedoen?

Je betaalt € 15,00 inschrijfgeld. Dat bedrag maak je vooraf aan de organisatie over. Hiervoor krijg je een startbewijs, een medaille en een t-shirt! Buddy’s doen gratis mee.

Meld jij je vóór 1 maart aan, dan ben jij verzekerd van een IKS X-triathlon t-shirt! (vanaf 1 maart aanmelden geldt op=op)

Doe je mee, maak dan € 15,00 over aan Stichting MEE De Meent Groep op rekeningnummer NL44 RABO 0170 2463 88. Schrijf je naam en woonplaats erbij en dat het voor Iedereen Kan Sporten (IKS) is.

Je zorgt zelf voor alles dat je nodig hebt tijdens de X-triathlon. Denk aan eten en drinken, zwemkleding en handdoek, loop/fietskleding en schoenen, fiets en helm.

Tijdens het fietsen ben je verplicht een helm te dragen.

Die helm neem je zelf mee (deelnemers en buddy’s). Ook zorg je zelf voor een (aangepaste) fiets (deelnemers en buddy’s). En dat deze fiets op de plek van de X-triathlon aanwezig is. Heb je een aangepaste fiets nodig, maar heb je deze niet zelf? Neem dan tijdig contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.

Informatie/inschrijven X-triathlon.

Back to top