Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sporten met een visuele beperking bij gymnastiekvereniging vek-wik

In Enkhuizen wordt nu bijna twee jaar sporten voor mensen met een visuele beperking gegeven (Sport Unlimited).

Elke woensdagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur wordt er in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 te Enkhuizen gesport.

Inwoners uit geheel West-Friesland zijn van harte welkom! Alle leeftijden kunnen zich opgeven.

Het vervoer kan geen probleem zijn. U wordt desgewenst met de auto door een vrijwilliger opgehaald, naar de gymzaal gereden en weer thuis gebracht.

Patricia uit Enkhuizen en Sandra uit Hoorn (zie foto) zijn vanaf het begin lid. “Prima sfeertje tijdens de lessen en lekker actief sporten/bewegen. Heel fijn dat ook wij ons lekker kunnen uitleven in een sportzaal en in verenigingsverband. We komen altijd weer voldaan en blij thuis van een heel leuke les. Kom ook eens kijken of doe lekker met ons mee”. aldus beide dames.

Er kan op eigen niveau worden gesport. Het sporten is niet op prestatie gericht, maar op in beweging komen/blijven. Minstens net zo belangrijk zijn de sociale contacten die hier worden opgedaan.

Balgooien, basketbal, hockey, kegelen, boksen, krachtoefeningen, oefeningen met hoepels, oefeningen in de ringen, etc. Dikwijls komen de sporters ook zelf met ideeën welke nieuwe oefeningen of spellen ze willen doen.

De eerste twee lessen zijn proeflessen en zijn dus gratis.

Voor nadere informatie:        
    Hans de Vries /  sportmetbeperking@vekwik.nl / 06 – 83205270. Zie ook: www.vekwik.nl                                                                                            

Back to top