Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Samen zwemmen met een visuele beperking mogelijk maken

Samen zwemmen met een visuele beperking mogelijk maken

Zwemmen is een sport die door veel mensen met plezier wordt beoefend. Vaak leren wij op jonge leeftijd zwemmen en kunnen we dit ons hele leven doen. Dit geldt ook voor kinderen met een visuele beperking. Maar wat zijn nu de tips en tricks om diverse zwemtechnieken aan te leren? En hoe begeleid je iemand die blind of slechtziend is tijdens het zwemmen?

Om een antwoord te geven op deze vragen heeft Koninklijke Visio zweminstructievideo’s, een sportportret en tipkaarten ontwikkeld. Deze zijn gratis beschikbaar op kennisportaal.visio.org/zwemonderwijs

De materialen zijn bedoeld voor zweminstructeurs, zwemtrainers en -coaches, buddy’s en iedereen die bij de zwemsport of het zwemonderwijs betrokken is. Daarom sturen wij deze mail ook naar jou toe.

Sportportret van Jelte: “Eigenlijk kan ik gewoon alles”

Daarnaast heeft Visio een sportportret gemaakt over zwemmen met een visuele beperking. Voor Jelte is bewegen erg belangrijk. Hij kan dankzij goede begeleiding zijn favoriete sport beoefenen. Of zoals hij het zelf zegt: “Eigenlijk kan ik gewoon alles met een beetje hulp.”

Bekijk het sportportret van Jelte

Hoe jullie kunnen helpen om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken

Met deze instructievideo’s, tipkaarten en het sportportret willen wij ondersteunen, inspireren, motiveren en laten zien wat mogelijk is. Wil jij ook zwemmen mogelijk maken voor mensen die slechtziend of blind zijn? Bekijk dan overzicht op het Visio Kennisportaal: kennisportaal.visio.org/zwemonderwijs

Je zou ook enorm veel kunnen betekenen voor zwemmers met een visuele beperking door deze link te delen via jullie sociale media, website en nieuwsbrieven.

Heb je nog vragen? 
De helpdesk Sport en Bewegen staat voor je klaar. Stuur een mail naar bewegenensport@visio.org. We helpen je graag!   
Wil je meer weten over sporten met een visuele beperking? Kijk op kennisportaal.visio.org/sporten

Back to top