Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Roeien is een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen met een beperking, omdat het zittend wordt uitgevoerd en er sprake is van een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting. Maatwerk is mogelijk, er kan altijd gezocht worden naar oplossingen in de vorm van aanpassingen aan de boot of wellicht een hulpmiddel. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar het integreren van de sporter binnen de vereniging. Er zijn in Nederland ruim veertig roeiverenigingen waar roeien met een beperking mogelijk is.

ROEIEN OP VERSCHILLENDE NIVEAUS

Binnen het aangepast roeien is er voor ieder niveau voldoende te beleven.

  • De para-roeitop is geïntegreerd in het nationaal roeiteam. Zij kunnen worden uitgezonden naar World Cups, EK, WK en de Paralympische Spelen.
  • Voor para-roeien op wedstrijdniveau zijn er jaarlijks zo’n tien verschillende wedstrijden, zowel op het water als indoor.
  • Op recreatief niveau zijn er verschillende tochten en evenementen waaraan deelgenomen kan worden.

Rowing Blind is opgericht in Utrecht en sinds dit jaar zal ook in Leiden een traject worden gestart. Samen met een roeimaatje, een ervaren roeier, zal het roeien in 8 trainingen aangeleerd worden. Tussen de trainingen door zal er ook een roeimaatjes evenement zijn, zo leren de roeiers en roeimaatjes elkaar extra goed kennen. Roeien is immers een teamsport, en zeker in deze vorm is vertrouwen van groot belang.

Zoek je een vereniging of wil je graag meer informatie? Bezoek de website van Stichting Rowing Blind of stuur een mail naar: a-roeien@knrb.nl

Back to top