Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

N.E.C. in speciale shirts tijdens 10-jarig jubileum Blindentribune

N.E.C. in speciale shirts tijdens 10-jarig jubileum Blindentribune

N.E.C. wil dat alle fans kunnen genieten van voetbal. De Blindentribune maakt het al tien jaar mogelijk dat slechtzienden en blinden kunnen genieten van het voetbalspektakel in het Goffertstadion. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo viert de Blindentribune haar 10-jarig jubileum. De spelers van N.E.C. zullen eenmalig spelen in speciale brailleshirts.

Om het jubileum te vieren en de Blindentribune onder de aandacht te brengen, voetballen onze spelers van het eerste elftal tegen Heracles Almelo in speciale brailleshirts. Na afloop van de wedstrijd worden de shirts geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar Koninklijke Visio, een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Al een decennium lang voorzien Hans de Beun, Bart Frouws, Leendert Haijemaije en Paul Frenken supporters op de Blindentribune van speciaal commentaar, zodat ook zij kunnen genieten van N.E.C. Zaterdagavond zorgen de commentatoren er wederom voor dat de magie op het veld ook door personen met beperkt zicht kan worden waargenomen.

De commentatoren van de Blindentribune verslaan de wedstrijd van zaterdag niet alleen voor de blinden en slechtzienden op de tribune, maar ook op de radio via radiopartner RN7. Op deze manier kunnen alle supporters ervaren hoe het is om een wedstrijd op deze manier te beleven. “Als radiopartner van N.E.C. waren we direct enthousiast over deze campagne, vandaar dat we ons live radioverslag beschikbaar hebben gesteld voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. We vinden het belangrijk dat dergelijke maatschappelijke projecten aandacht krijgen via de omroep en op deze manier kan iedereen van voetbal genieten”, aldus Maurice de Mandt, programmaleider van RN7.

In de rust neemt Jeffrey Leiwakabessy, oud-speler van N.E.C. en momenteel trainer van de Onder 21, plaats op de commentaarpositie om een analyse van de eerste helft te geven. Daarnaast worden vaste bezoekers en commentatoren voorafgaand aan de wedstrijd bedankt voor hun bijdrage aan tien jaar Blindentribune.

Artikel van: https://www.nec-nijmegen.nl/nieuws/artikel/n.e.c.-in-speciale-shirts-tijdens-10-jarig-jubileum-blindentribune.htm

Back to top