Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Multisportdag Lisse

Tekst in de afbeelding: Multisportdag Zichtbaar Sportief Zaterdag 14 september in Lisse met onder andere een clinic: Blindenvoetbal

Datum: 14-09-2024

Na een succes vorig jaar wordt in Lisse op eigen initiatief opnieuw een Multisportdag georganiseerd.

Tijdens de Multisportdag bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse staat er een sportieve workshop op het programma: Blindenvoetbal.

Blindenvoetbal is een paralympische sport en officieel wordt het gespeeld met 4 veldspelers die allemaal een geblindeerde bril op krijgen, in het Engels ook wel “5- a side” genoemd. De keepers hebben geen visuele beperking en er zit een belletje in de bal. Achter het doel staat een coach om aanwijzingen te geven. Het veld is veel kleiner en er is een boarding zodat de bal niet weg kan rollen. Tijdens de workshop wordt op een klein veldje gespeeld, zodat je op een leuke en makkelijke manier kennis kan maken met deze sport.

In Nederland is het nog niet zo bekend. Er is met een enthousiaste voetballer gesproken die maar 1% zicht heeft en met veel passie over blindenvoetbal praat. Samen met collega voetballers zal hij een clinic geven om je bekend te maken met blindenvoetbal.

Kom ook naar de Multisportdag Zichtbaar Sportief en maak kennis met verschillende sporten. De dag is geheel verzorgd, natuurlijk mag je buddy ook mee. Je kan worden opgehaald bij Station Sassenheim als je met het openbaar vervoer komt.

Ben je enthousiast? Meld je dan nu aan!
Door te klikken op de volgende link: https://ecv.microsoft.com/wvZmhSki5h
Of door te mailen naar: lisse.deoudeduinen@lions.nl

Back to top