Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kun je kickboksen als je een visuele beperking hebt? Natuurlijk kan dat! 

Boksen is een tactische vechtsport waarbij jij en je tegenstander stoten uitdelen. Het is een tactische sport waarbij de coördinatie van je voeten, handen en ogen centraal staan. Enkele bekende stoten bij boksen zijn; de directe stoot, de hoek of de opstoot. Je kunt boksen op verschillende manieren beoefenen.
Op de traditionele manier; in een ring en in wedstrijdvorm. In een groepsles waarbij het vooral draait om conditie en techniek. In tweetallen waarbij je vooral werkt aan je verdediging en voetenwerk, of op een bokszak thuis of in de sportschool.

Dit is een sport waar je al je energie in kwijt kunt en ook energie en adrenaline van krijgt. Je kunt zowel staand als zittend (bijvoorbeeld in een rolstoel) boksen. De bokszakken hebben allerlei kleuren, zodat deze goed waarneembaar zijn. Bij twee fluoriserende bokszakken is op de vloer een ronde ring gemaakt met een draad eronder. Je voelt met je voeten waar je staat ten opzichte van de bokszak.
Deze sport is niet geschikt als je blessuregevoelig bent of door je beperking een kwetsbaar lichaam hebt. Om te gaan boksen moet je tegen een stootje kunnen!

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden om te boksen bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Romy laat in deze video zien dat boksen en andere vechtsporten met een kleine aanpassing ook mogelijk zijn met een visuele beperking.

Back to top