Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gezocht: trainer/coach voor goalballvereniging in Nijmegen

Focus, tactische verrassingen en onophoudelijk uithoudingsvermogen. Welkom bij goalball, de teamsport waarbij je geen gebruik mag maken van je ogen. Wij zijn NimGo, een goalballvereniging met blinde en slechtziende sporters in Nijmegen. Op dit moment zijn we per direct op zoek naar een tweede trainer/coach, die ons op woensdagavonden samen met onze huidige trainer wil trainen en ons op een aantal zaterdagen in het jaar tijdens de competitie wil coachen.

Wie ben jij?
Als trainer/coach ben je:
– Enthousiast over aangepast sporten en zie je het als een uitdaging om ons als blinde en slechtziende sporters verder te helpen in onze ontwikkeling. Dit vraagt om goede uitlegvaardigheden en om creatief aanpassingsvermogen. Daarnaast let je tijdens trainingen op onze veiligheid (dus ben je er alert op dat wij als blinde/slechtziende sporters niet tegen elkaar aanlopen of struikelen over attributen);
– Op woensdagavonden beschikbaar om ons, in samenwerking met onze huidige trainer, in Nijmegen training te geven en ben je ongeveer op zeven tot acht zaterdagen in het jaar beschikbaar om als coach met ons mee te gaan naar de competitiedagen. Tijdens die competitiedagen spelen we op een dag twee tot drie wedstrijden tegen andere goalballverenigingen in het land. De competitiedagen zijn over het land verspreid, waaronder ook in onze thuisstad Nijmegen.
– Ervaring met goalball of de doelgroep blinden en slechtzienden is een absolute pré, maar geen vereiste. Een open, leergierige houding vinden we misschien nog wel belangrijker. We maken je dan graag wegwijs in de goalballsport en leggen je uit wat er bij de omgang met blinde en slechtziende sporters belangrijk is.
– omdat onze trainingen in Nijmegen zijn, is het wel zo handig als je in of op afzienbare reisafstand van Nijmegen woont.

Wat levert het je op?
– Je krijgt samen met onze huidige trainer de leiding over een enthousiaste groep sporters, die ondanks geen of beperkt zicht het optimale uit het leven wil halen. We willen er dan ook alles aan doen om jou als trainer/coach op zowel sportief gebied als vanuit maatschappelijk oogpunt voldoening te geven.
– Je leert veel over de spectaculaire sport goalball en krijgt optimaal de kans/ruimte om brede kennis en ervaring bij het begeleiden van een groep blinde en slechtziende sporters op te doen. Dat kan jou inzichten opleveren waar je ook in breder perspectief (in je loopbaan of op maatschappelijk vlak) baat bij kan hebben.
– Voor het training geven op woensdagavonden staat vanuit Stichting Koprol een marktconforme vergoeding tegenover.

Meer weten of interesse?
Is je belangstelling gewekt en zou je graag de volledige vacature willen lezen? Of zou je graag meer willen weten of ter oriëntatie een training willen bijwonen? Dat kan! Neem dan contact op met Stichting Koprol, e-mail: info@stichtingkoprol.nl, of telefoon: 024-3442111.

Back to top