Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Multisportdag voor mensen met een visuele beperking in Apeldoorn

This event has ended

Zaterdag 16 december 2023 vindt in Apeldoorn een Multisportdag speciaal voor mensen met een visuele beperking plaats. De sportdag wordt georganiseerd door Zichtbaar Sportief en Uniek Sporten Apeldoorn onderdeel van Sportservice Apeldoorn (Accres) en vindt plaats op de FSG Campus in Apeldoorn. Dit is tevens de aftrap van het Multitalent Centrum dat zich hier vestigt.

Iedereen krijgt die dag de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten uit te proberen. Hiermee willen we mensen met een visuele beperking in contact laten komen met verschillende sporten om te ontdekken welke sport bij hen past. Daarnaast willen we meer bewustwording creëren bij sportverenigingen in Apeldoorn over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen er soms nodig zijn voor mensen met een visuele beperking in hun behoefte om het sporten te ondersteunen. De sportdag is gericht op iedereen vanaf 7 jaar.

Het belooft een dag vol sport, bewegen en plezier te worden voor kinderen en volwassenen. De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van teamsporten en individuele sporten, handicap specifieke sporten en reguliere sporten. Denk aan sporten als  vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, fietsen, goalball en nog veel meer.

Sportdag voor mensen met een visuele beperking | alle leeftijden |
16 december 2023 | tussen 9.30 en 16.00 uur | FSG Campus Apeldoorn |
4 tot 6 sporten uitproberen | jouw sport vinden | gratis deelname

Na afloop gaan Gehandicaptensport Nederland, Uniek Sporten (Sportservice Apeldoorn) en deelnemende sportaanbieders deelnemers ondersteunen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt zodat deelnemers geholpen worden om verder te sporten.

Interesse?  Inschrijven kan hier en is volledig gratis
Het is ook mogelijk om je telefonisch aan te melden via het nummer: 030 307 78 90

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen maken onderdeel uit van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport NederlandNOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke VisioBartiméus en de Oogvereniging). De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.

Bovenstaand vind je de flyer van de Multisportdag in Apeldoorn.

Back to top