Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Houd jij van lopen, springen of werpen? Dan is atletiek iets voor jou! Of je nu in een rolstoel zit, een prothese hebt, cerebrale parese, een visuele handicap, een verstandelijke handicap of extra structuur nodig hebt bij het sporten: je kunt altijd aan atletiek doen! De onderdelen binnen atletiek bestaan uit lopen (van sprint tot marathon), springen (verspringen, hoogspringen en hink-stap-springen) en werpen (kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen). Je kunt atletiek op alle niveaus beoefenen, van het recreatieve niveau bij een vereniging tot aan de wereldtop. Er zijn veel atletiekverenigingen waar jij met jouw handicap terecht kan.

De Atletiekunie telt op dit moment ongeveer 1000 leden die een verstandelijke, lichamelijke of visuele handicap hebben of die gedragsproblematiek hebben. In Nederland zijn er 133 clubs met een specifiek aanbod voor aangepaste atletiek. We streven naar een zo breed mogelijk aanbod voor aangepaste atletiek door het hele land. Vind jij het leuk om een keer mee te trainen bij een vereniging? In dit landkaartje kun je klikken op jouw handicap en zie je de clubs die hier een speciaal aanbod voor hebben.

Niet alle atleten met een handicap hoeven echter in een speciale groep te trainen, er kan ook geïntegreerd meegetraind worden in een reguliere groep. Zoek in het landkaartje de dichtstbijzijnde club en neem contact op!

Logo Visio
Logo Gehandicaptensport Nederland
Logo Bartimeus
Back to top