Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Actief met een visuele beperking!

Met een visuele beperking is het soms een uitdaging om actief deel te nemen aan de samenleving. Dat is jammer en vooral niet nodig vinden gemeente Edam-Volendam, het Club en Buurthuiswerk (CBW) en Team Sportservice. Daarom wordt speciaal voor deze doelgroep op 9 februari in Volendam een avond georganiseerd gericht op informatievoorziening, bewegen, cultuur en ontmoeten.

Clinics
De avond wordt afgetrapt met informatie vanuit organisaties en de gemeente.  Vervolgens worden er verschillende clinics gegeven. Je kunt onder andere meedoen aan running/walking blind, showdown, een pianoles of pilates. Daarnaast zijn er diverse organisaties aanwezig die je graag meer vertellen over hun aanbod. Zoals Invident, Zwembad de Waterdam, de Bibliotheek en de Oogvereniging. Aafke Bootsman zal de avond presenteren en we sluiten af met een optreden van Kyra Tol begeleid door de Piano Studio.

Drempel
Leonie Koorn, van Team Sportservice: ‘De drempel voor visueel beperkten om in beweging te komen of blijven is op dit moment te hoog. Voor deze groep is het niet zo vanzelfsprekend om ergens te gaan sporten of bewegen. En daar willen wij graag verandering in brengen. Er zijn namelijk best wat mogelijkheden voor deze doelgroep in de gemeente, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte. En dat is wel ons doel. Dat iedereen binnen deze doelgroep straks weet waar hij of zij moet zijn.’ Marlies Bel, van het CBW: ‘Daarnaast horen we graag wat er gemist wordt, zodat we nieuwe activiteiten daar op kunnen laten aansluiten. Dus laat je horen deze avond, dit is de kans’.

Voor wie
Mensen met een visuele beperking uit gemeente Edam – Volendam vanaf 16+. Voel je vrij om iemand mee te nemen.  

Locatie
Pop – en Cultuurhuis PX
Ingang aan de zeestraat

Tijd
Vrijdagavond 9 februari van 19.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Ben je enthousiast en wil je er graag bij zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@cbwedamvolendam.nl of bel naar 0299-363328. Wij kijken uit naar je komst!

Back to top