Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De reactiesport voor iedereen met een visuele beperking!

Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is showdown iets voor jou!

Showdown is een Europese sport die op alle niveaus wordt beoefend. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt.

​Snelle reactiesport
Showdown is een snelle sport die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey, maar heeft zijn eigen specifieke spelregels. Aan beide zijden van een speciaal ontworpen tafel zit een doel die je moet verdedigen. Er wordt gespeeld met een rinkelbal van hard kunststof waar je met een rechthoekig batje tegenaan slaat om zo te scoren in het doel van de tegenstander. 

Trainen en wedstrijden
Momenteel zijn er circa 20 verenigingen in Nederland waar wekelijks wordt getraind. De landelijke competitie wordt van september tot maart gespeeld in vier verschillende klassen. Na de competitie worden de Nederlandse kampioenschappen gehouden waar de beste heren en dames afzonderlijk strijden om de prijzen. Gedurende het seizoen zijn er ook diverse toernooien in buitenland waar je aan kunt deelnemen. Nederland is één van de toonaangevende landen en heeft Europese en Wereldkampioenen binnen de gelederen. Het internationale wedstrijdverband is er alleen voor mensen met een visuele handicap.

Meer informatie

Lijkt Showdown jou een leuke sport? Kijk op de website van Showdown voor meer informatie!
Website Showdown

Back to top