Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Goalball is een Paralympische teamsport voor mensen met een visuele beperking waarbij het de bedoeling is om de rinkelbal in het doel van het andere team te werpen. Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten speler zich op het gehoor oriënteren op de bal. Er worden verschillende verdedigingstechnieken en aanvalstechnieken gebruikt om het spel te kunnen winnen.

Goalball zorgt ervoor dat sporters zich in teamverband snel kunnen ontwikkelen in het goed communiceren met anderenhet anticiperen op geluid en in spierkracht. De drie kernkwaliteiten worden uitvoering getraind tijdens de trainingen van de sportvereniging. 

Daarnaast bieden we door het organiseren van clinics én het ontwikkelen van een talentenprogramma (potentiële) sporters met een visuele beperking de kans om op hoog niveau goalball te kunnen beoefenen. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation is er een Johan Cruyff Talentteam opgezet waarin kinderen en jongeren maandelijks samen onder begeleiding van een talentcoach schaven aan hun techniek en tactiek.

Logo Visio
Logo Gehandicaptensport Nederland
Logo Bartimeus
Back to top